Welcome to Kiddie Oasis Online Store | We provide moms and baby essential products and the best educational tools for your little kiddo | Do enjoy SHOPPING in our website =)
FAST DELIVERY ON THE SAME DAY VIA CASH-ON-DELIVERY DIRECT TO YOUR HOME OR OFFICE. SHIPPING OVERSEAS LIMITED TO SINGAPORE AND BRUNEI
RM35.00
Psikologi Si Kecil
Price RM35.00
Product SKU EB0082
Brand White Coat
Size (L x W x H) 14.8 cm x 10.5 cm x 1 cm
Availability In Stock
Quantity
Description
Highlight
  • Buku ini wajib dihayati, tidak kira yang baru menapak atau sudah berusia. Mereka yang ada anak sedang membesar atau sudah mencecah remaja. 
  • Ia juga sesuai untuk mereka yang bakal berumahtangga untuk dijadikan sebahagian daripada panduan pra-perkahwinan.
  • Juga sesuai buat guru-guru dan semua profesyen yang terlibat secara langsung dengan kanak-kanak.
  • Buku ini bukan untuk ibu bapa yang hendak menjadi sempurna, tetapi untuk mereka yang mahu belajarmenjadi ibu bapa yang lebih baik pada setiap hari dan masa yang bersisa.
  • Ia adalah penunjuk jalan agar kita tahu di mana sempadan dan ke mana haluan.

Kenapa perlu dapatkan buku ini?

Kajian Morbiditi Kesihatan Kebangsaan 2019 mendapati 9.5% kanak-kanak berusia 5-15 tahun mengalami masalah berkait dengan kesihatan mental. Kajian yang sama pada 2017 pula mendapat 2 dripada 3 remaja melaporkan ibu bapa mereka tidak memahami mereka.

Mendidik anak-anak zaman ini tidak semudah seperti mengulang kitaran cara ibu bapa kita mendidik kita. Anak-anak generasi ini lebih mencabar dengan pelbagai isu yang rumit.

Oleh kerana itu, Ibu bapa hari ini perlu mempersiapkan diri dengan ilmu asas tentang psikologi anak-anak supaya pendekatan kita kepada mereka bukan lagi berdasarkan percubaan, tetapi berdasarkan ilmu dan pengalaman.

 

 

 

Siapa perlu dapatkan buku ini?

Semua ibu bapa, bakal ibu bapa & pendidik! 

Buku ini wajib dihayati, tidak kira yang baru menapak atau sudah berusia. Mereka yang ada anak sedang membesar atau sudah mencecah remaja. Ia juga sesuai untuk mereka yang bakal berumahtangga untuk dijadikan sebahagian daripada panduan pra-perkahwinan. Juga sesuai buat guru-guru dan semua profesyen yang terlibat secara langsung dengan kanak-kanak.

 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box
  • 1 x Psikologi Si Kecil